Mirjam Visker
Art & Illustrations

Over mijn werk als illustrator

“Ik ben een creatieve meid, met zeker een eigen handschrift, maar ik hecht ook veel belang aan een tevreden opdrachtgever, dus ik ben flexibel, luister goed naar de wensen van de opdrachtgever en eventuele kritiek zet ik om in iets positiefs.”

Voor illustraties kunt u telefonisch contact opnemen tel. 06 – 41736802 of via e-mail info@mirjamvisker.com

Aanbevelingen

Aanbeveling door Sandra Roelse, project Smile Educatie van stichting Plan Angel Amsterdam

Voor Smile Educatie heeft Mirjam Visker op een speelse en doeltreffende manier illustraties en strips gemaakt gericht op de internationale kinderrechten en maatschappelijke problematiek.

November 2, 2010

Aanbeveling door Erik Lieber, director, eriklieber organisatieontwikkeling

Ik doe niet aan aanbevelingen op LinkedIn, maar nu wel. Mirjam is namelijk een kunstenaar die haar grote kwaliteiten ook over de grenzen van haar oorspronkelijke vakgebied heen inzet. Haar autonome werk spreekt in al zijn eigenheid voor zich, denk ik. Maar in de illustraties van Mirjam komt ook een andere kracht naar voren. Namelijk het vermogen om op een eigen en oorspronkelijke wijze helder de thematiek te verbeelden die een opdrachtgever haar mee heeft gegeven. En dat binnen de afgesproken termijnen. Goed horen, scherp zien en subtiel aanvoelen weet zij te combineren met een krachtige expressie. Dat vermogen is niet velen gegeven, zo weet ik uit jarenlange ervaring in verschillende rollen op dit vlak.

September 6, 2010 www.linkedin.com

Aanbeveling door Klarita Sadiraj, Scientific researcher (economics) at Sociaal en Cultureel Planbureau Den Haag

“Mirjam Visker heeft een illustratie voor ons SCP rapport geleverd. Deze vond ik erg mooi, niet alleen artistiek maar ook als weergave van de inhoud. Ik ben erg onder de indruk van haar flexibiliteit tijdens onze samenwerking.”

September 10, 2009 www.linkedin.com

Aanbeveling door Marcia E. , Plan Angel Amsterdam

Plan Angel had Mirjam Visker gevraagd om een cartoon te tekenen. Dit was in eerste instantie alleen voor onze website bedoeld, maar na het zien van haar eerste cartoonopdracht dachten we meteen, dit moeten we uitbreiden. Wij zijn dan ook een samenwerking aangegaan met haar, om elke kwartaal een nieuwe cartoon te plaatsen op onze website en nieuwsbrief. Dit, omdat ze precies weet te tekenen over de maatschappelijke thema´s waarvoor wij ons inzetten.

September 9, 2009 www.linkedIn.com

Aanbeveling door Jacqueline Donga, communicatieadviseur ActiZ, organisatie van zorgondernemers

Met de Jaarkrant ActiZ.2008 wilden we het format van een actuele krant in tabloid formaat zo dicht mogelijk benaderen. Daar horen dan ook illustraties bij, een strip en ‘advertenties’. Mirjam Visker was niet bekend met de thematiek van onze sector, maar wist heel snel onze briefing om te zetten in aanspreekbare plaatjes. Dit heeft geresulteerd in een aantal illustraties die iets oproepen. Precies wat wij voor ogen hadden. Daarbij verliep ons overleg erg open en was de samenwerking zeer prettig. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Utrecht, 16 juni 2009

Aanbeveling door Ingrid Ooms
onderzoeker Sociaal en Cultureel Planbureau Den Haag

“Mirjam Visker heeft voor het Sociaal en Cultureel Planbureau een paar mooie omslagillustraties gemaakt. Op basis van de inhoud van het rapport en de wensen van de auteurs maakt ze een tekening in haar geheel eigen stijl. Een echte aanrader. Graag zal ik van haar illustraties gebruik blijven maken. Ingrid Ooms SCP-onderzoeker.”

January 18, 2009 www.linkedIn.com

 
Copyright 2013 Mirjam Visker All rights reserved